Istorijat kluba - Karatesindjelic

Banja Luka, Republika Srpska
Karate klub Sindjelić
Go to content

Main menu:

Istorijat kluba

Istorijat kluba
Univerzitetsko sportsko društvo karate klub “Sinđelić”

je jedan od najuspješnijih klubova Republike Srpske, sa najdužom i najtrofejnijom istorijom u našem regionu. Korijeni našeg kluba vuku još iz davne 1968-e godine, a 1975-e godine, sa izgradnjom banjalučkog univerziteta, dobija epitet Univerzitetsko sportsko društvo karate klub “Rade Ličina”, da bi 1993-e godine promijenio ime u Univerzitetsko sportsko društvo karate klub “Sinđelić”. Takmičari ovog karate kluba su se uvijek isticali na svim evropskim i svjetskim takmičenjima, redovno su nastupali za bivšu karate reprezentaciju SFRJ i ostvarivali značajne rezultate, takođe su bili među prvim reprezentativcima, tada novonastalog karate saveza Republike Srpske.

Da smo jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Banjaluci i Republici Srpskoj, dokazano je kroz izbore najboljih sportista Republike Srpske, gdje su naši takmičari četiri puta ponijeli epitet najboljih, i to 1992-e godine Miroljub Kremenović je izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske, na prvom proglašenju izbora najboljeg sportiste Republike Srpske, zatim 1994-e godine Dragiša Vuletić, 2000-e godine Dalibor Blagojević i 2001-e godine Boris Jeličić, a 2006-e godine najbolji sportista grada Banjaluke, bio je takođe član našeg kluba Aleksandar Mihajlović. Koliko smo uspješan klub, govori i to, da je ekipa karate kluba “Sinđelić”, za 2005-u godinu proglašena najboljim sportskim kolektivom u gradu Banjaluci. Sve ovo gore navedeno govori da smo u takmičarskom smislu postigli izuzetne sportske rezultate, a nadamo se da ćemo i u budućnosti.

Takođe treba istaknuti da smo i organizatori jednog od najboljih karate turnira u regiji, “Banja Luka Open”, koji se svake godine održava u mjesecu aprilu, povodom manifestacije za oslobođenje grada Banjaluke u Drugom svjetskom ratu. Naš klub se takmiči u WKF-u (World Karate Federation), u jedinoj priznatoj karate federaciji od MOK-a (Međunarodni olimpijski komitet). Kako u prošlosti, tako ćemo se i u budućnosti truditi da nastavimo nizati uspjehe i praviti šampione.

ZAŠTO SMO NAJBOLJI?

* 4 puta su naši sportisti bili najbolji sportisti Republike Srpske

* 2005 najbolji sportski kolektiv Banja Luke


2016  karate klub Sindjelic
Back to content | Back to main menu